Lányoknak
Első menstruáció

Hoppál Bori gondolatai

Mit gondolsz, máshogy élnéd-e meg ma nőiséged, ha akkor, amikor először menstruáltál, megünnepeltek volna? Ha már hónapokkal előtte egy olyan nő, akit tisztelsz és szeretsz fokozatosan beavatott volna a nőiség szépséges titkaiba? Ha a körülötted lévők öröméből érezhetted volna, hogy itt most valami nagy dolog történik, ezek után máshogy tekintenek majd rád és nem csupán féltésből, hanem mert te is részese lettél a női lét egyik misztériumának?

elsomenst

Talán egyikünknek sem adatott ez meg, de éppen ezért kérek minden édesanyát, nagynénit, nagymamát, nővért, keresztanyát és bárkit, aki ezt olvassa, hogy ha legközelebb arról hall, hogy valaki a környezetében "nagylány lett", akkor kedveskedjen neki egy kis ajándékkal. Lehet ez egy gyertya, amit menstruáció alkalmával meggyújthat és gondolhat az épp abban a pillanatban menstruáló nők közösségére. Lehet olyan illó-, vagy masszázsolaj, ami enyhítheti a menstruációs fájdalmakat, egy naptár, amiben feljegyezheti, hogy hol tart a ciklusa, finom tea, egy kép, egy idézet, egy könyv vagy zene. Talán mindegy is, hogy tárgyi szinten hogyan jelenik meg, az a fontos, hogy a cseperedő lánykában pozitív élmény kötődjön ehhez a naphoz. Kitalálhatunk egy rövid szertartást is, hogy még inkább "beavatásnak", nővé avatásnak érezze és, hogy megérintse a lelkét az, amit a navajo indiánok így fogalmaztak meg:

"Minden alkalommal, amikor egy nő beavatást nyer, a világ győz a káosz felett, mert a Teremtés ősi ereje éled újra asszonyi lényében."

forrás: www.noitestcsodai.hu

 


Készítette: :::Amegrant Kft.::: Honlapkészítés - Webáruház készítés - Internet marketing - www.amegrant.hu