Kórus
Kórus kismamáknak!
korus240

A Nők Győrben Baba-Mama Kórus 2010. október 5-én kezdte meg működését a Zichy-palotában. A zenei közeg egyszerre ígért kikapcsolódást és igényes kultúrprogramot a mamáknak, egyben remek fejlesztő lehetőség volt a babáknak. A kórus szakmai vezetője Várszeginé Gáncs Erzsébet volt. Hetente egyszer találkoztunk az első évadban, mely 2011. júniusig tartott. Egy nagyobb közös fellépésünk is volt a Városházán, az Esélyek Háza nőnapi programján, remek hangulatban!

 

A Családi Körben 2012. őszétől működő Baba-mama kórus ötlete e kezdeményezésen alapul. A foglalkozások folyamatosan zajlanak, látogassátok meg, ha egy jót szeretnétek dalolni!

 
Bemutatkozik a kórus vezetője
erzsike120 Gáncs Erzsébet vagyok, tősgyökeres győri, bár már lassan egy éve, hogy kicsit cserbenhagyva Győrt, családommal Győrújbarátra költöztünk. Két gyermekem van. Luca, aki 7 éves, és élete első nagy kihívása, hogy megkezdhette tanulmányait a Nádorvárosi Közoktatási Központ 1. c osztályában, és Balázs, aki 5 éves és a város egyik legjobb óvodájában, a Bartók Bázis Óvodában boldogítja a legkiválóbb óvó néniket. Férjem sok fontos dolgot csinál a munkahelyén, de a ház körüli munkában is örömét leli - talán. :)
Tanulmányaimat itt Győrben kezdtem, majd Pécsre vezetett az utam. A Janus Pannonius Tudományegyetem Művészeti Karán (ma PTE) szereztem ének-zene tanár, karvezetői diplomát. Itt azonban nem ért véget a tanulás. Jelen pillanatban az ELTE PPK Neveléstudományi Doktori Iskolájában próbálom megszerezni a doktori fokozatomat.

Bővebben...
 
fkp116

Győri Művészeti és Fesztiválközpont

A Nők Győrben Kórus próbái a Zichy-palota falai között zajlanak. A Győri Művészeti és Fesztiválközpont munkatársainak köszönjük, hogy ott lehetünk - a gyerekek nevében is.

 


 
A ZENE, az kell...

Az első kóruspróba

Évek óta dédelgetett álmom, hogy legyen egy kórus Győrben, elsősorban kismamáknak. Már nyár eleje óta keressük az érdeklődőket, szép számmal fel is iratkoztak a honlapon. A helyszín volt sokáig kérdéses, végül a Győri Művészeti és Fesztiválközpont jóvoltából a Zichy-palotában, gyönyörű környezetben találkozhatunk hétről hétre.

A spanyol viaszt nem én találtam fel. Amikor kislányunk, Laura még bébi volt, akkor a fiam, Peti óvodájában - Nádorvárosi Közoktatási Központ, Bartók Óvoda - elindult egy kis énekkar szülők és az óvónénik részvételével. Délutánonként egy csoportszobában ültük körül a zongorát úgy, hogy az ajtók nyitva maradtak. A gyerekeink mellettünk játszhattak, a többi kisgyerek is be-bekukucskált, bejött, vagy énekszóra öltözött a folyosón. Ennek már több, mint négy éve, de a mai napig így van...

Sokszor elnéztem a gyerekeket, milyen nyugodtak, mennyire fogékonyak a zenére. Megéreztem azt, amit egyébként is tudtam: hogy milyen sokat adhat a zenei közeg. Otthon lévő anyukaként nekem is igazi feltöltődést jelentettek a próbák és a különböző ovis programokon való fellépések. Arra gondoltam, de jó lenne, ha többeknek megadatna ez a lehetőség!

Bővebben...
 


Készítette: :::Amegrant Kft.::: Honlapkészítés - Webáruház készítés - Internet marketing - www.amegrant.hu