Blog
Nők Győrben 2.0.

nokgyorben_logoA Nők Győrben weboldal 2009. decemberében indult, és eddig is több nagyszerű, a város életében fontos és hasznos esemény, program megszületéséhez, sikeréhez járult hozzá.
Az eredeti koncepció még csak töredékében kidolgozott, további lehetőségeket tartogat magában. Az eddigi eredmények és visszajelzések a folytatásra biztatnak, a tapasztalatok viszont változtatásra -  átgondoltságra, nagyobb tudatosságra - intenek.
Így a Nők Győrben weboldal tartalmi fejlesztése és népszerűsítése egy tervezett "mentálhigiénés projekt" keretében valósul meg, a tanulmányaimmal is összefüggésben.

2013. tavaszán tehát újjászületik a Nők Győrben oldal! Várjuk jobbító javaslataidat!

Kajdi Zsuzsanna, 2013. február 12.

 
Hoppál Bori üzenete nekünk, Neked is!

Kedves "Nők Győrben"!

Felemelő élmény volt március 8-án, Nőnapon a Városháza dísztermében azt látni, hogy több százan gyűltetek össze a Nőiség, a Nők, vagyis Mi Magunk ünneplésére! Számomra - aki női testtudat oktatóként - több, mint egy évtizede ébresztgetem a nők önbecsülését, testi bölcsességét, belülről fakadó szépséges kisugárzását, ez arról is szólt, hogy végre egyre többen hallják meg, hogy mennyire szükség van a világban arra a gyengéd (de nem gyenge) női Erőre, amit magunkban hordozunk, de egyelőre nem élünk a maga teljességében.

Érzésem szerint a "Nők Győrben" honlap kiváló fóruma lehet annak is, hogy azok a nők, akik szívük hívását követve asszonytársaikért, az édesanyákért, a kisleányokért és az idősebb hölgyekért tennének, egymásra találjanak. Használjátok ki ezt a lehetőséget, gazdagítsátok programjaitokkal, írásaitokkal a kínálatot és/vagy menjetek el a meghirdetett programokra, hogy gyarapodjanak a Ti városotokban is a Női Körök és minél többen megtapasztaljátok, hogy mennyit adhatunk egymásnak és kaphatunk egymástól Mi Nők!

Szeretettel ölellek egy virtuális Női Körbe Mindnyájatokat:

Hoppál Bori, 2011. március 10.

 
Nőnapi beszélgetések

Az Esélyek Háza jóvoltából egy nagyszerű programmal ünnepelhettük a nőnapot, sokan együtt MI, NŐK.

Délután szinte nem maradt szabad hely a Városháza dísztermében... Sok megerősítést kaptunk és kapunk folyamatosan, hogy szükség van az ilyen alkalmakra, amikor a hétköznapok rohanásában megpihenve egy kicsit ünnepelhetjük azt, hogy nők vagyunk!

A Nők Győrben Kórus is fellépett a Városházán gyönyörű tavaszi dalokkal, és ami a legszebb: a "Tavaszi szél"- t már a közönség is együtt énekelte velünk. :)

Kajdi Zsuzsanna, 2011. március 9.

 
Nosztalgia...
menyasszony200 Az esküvő a nagy esemény, amiről már kislány korunkban álmodozunk. Ilyenkor egy napra mi is hercegnők lehetünk! És aki már átélte, tudja, hogy a csoda valóban nem marad el!

Hogyan is maradhatna?! Hónapokon, éveken át tartó készülődés, várakozás után a nagy napon megerősítjük egymás felé, hogy "IGEN, Te vagy az, akit kerestelek! Megtaláltalak, és szeretném, ha mostantól egyek lennénk! Egyek, ketten... Szeretném, ha lennének gyerekeink, hogy egy Család legyünk! Szeretlek! Tudja meg ezt ország- világ, az Ég és a Föld!"

Velünk örül mindenki, akit szeretünk, gyönyörűek a díszletek. Az esküvőnk az az esemény, amire öröm lesz visszaemlékezni, és ami méltó kezdete közös szövetségünknek, a házasságunknak.

KZs, 2011. január 09.

 
Nagyon boldog ünnepeket mindenkinek!
karacsonyfa

Szilágyi Domokos: Karácsony

 

A puha hóban, csillagokban,
Az ünnepi foszlós kalácson,
Láthatatlanul ott a jel,
Hogy itt van újra a KARÁCSONY.

Mint szomjazónak a pohár víz,
Úgy kell mindig e kis melegség,
Hisz arra született az ember,
Hogy szeressen és szeressék.

S hogy ne a hóban, csillagokban,
Ne ünnepi foszlós kalácson,
Ne díszített fákon, hanem
A szívekben legyen KARÁCSONY.

 
Ha NŐISÉG, akkor Hoppál Bori...
hoppalbori200

... Azért mert az életünket alapvetően meghatározzák a testi történéseink. ...És lépten-nyomon azzal találjuk szembe magunkat, hogy valami nincs rendben velünk. "Minden hónapban "nehéz napokkal" kell szembenéznünk, ami jó, ha "észrevétlenül" zajlik. Nehezen hisszük el, hogy a testünk tudja a dolgát, amikor a gyermekünknek életet adunk. Ha "megereszkednek" a melleink, esetleg felszedünk pár kilót, már nem is lehetünk szalonképesek!? Persze a "megoldás" is kézenfekvő: szabassuk át a testünket, varrassuk fel a ráncainkat! És "vegyük fel a küzdelmet" a változó korral, mert ha bekövetkezik a "vég", akkor már végképp nem érezhetjük nőnek magunkat."

Észreveszed, hogy mennyire igaztalan, manipulált sugallatok ezek?

Hoppál Bori női testtudat oktató. Arra tanít, hogy meglásd, hogy Te így, ahogy vagy, tökéletes vagy...

KZs, 2010. október 13.

 

 
A ZENE, az kell...

Az első kóruspróba

Évek óta dédelgetett álmom, hogy legyen egy kórus Győrben, elsősorban kismamáknak. Már nyár eleje óta keressük az érdeklődőket, szép számmal fel is iratkoztak a honlapon. A helyszín volt sokáig kérdéses, végül a Győri Művészeti és Fesztiválközpont jóvoltából a Zichy-palotában, gyönyörű környezetben találkozhatunk hétről hétre.

A spanyol viaszt nem én találtam fel. Amikor kislányunk, Laura még bébi volt, akkor a fiam, Peti óvodájában - Nádorvárosi Közoktatási Központ, Bartók Óvoda - elindult egy kis énekkar szülők és az óvónénik részvételével. Délutánonként egy csoportszobában ültük körül a zongorát úgy, hogy az ajtók nyitva maradtak. A gyerekeink mellettünk játszhattak, a többi kisgyerek is be-bekukucskált, bejött, vagy énekszóra öltözött a folyosón. Ennek már több, mint négy éve, de a mai napig így van...

Sokszor elnéztem a gyerekeket, milyen nyugodtak, mennyire fogékonyak a zenére. Megéreztem azt, amit egyébként is tudtam: hogy milyen sokat adhat a zenei közeg. Otthon lévő anyukaként nekem is igazi feltöltődést jelentettek a próbák és a különböző ovis programokon való fellépések. Arra gondoltam, de jó lenne, ha többeknek megadatna ez a lehetőség!

Az óvodai kórus vezetője Várszeginé Gáncs Erzsébet. Erzsike is egy óvodai szülő-társ. Mikor beszéltem neki a kórus tervéről, azonnal elvállalta a vezetését. Ez számomra garancia a szakmai munkára és a jó hangulatra.

Most kedden csak négy anyuka jött el a próbára a kicsikkel - többen szóltak, hogy éppen betegek, majd később csatlakoznak. Kevesen voltunk abban a nagy teremben, mégis, mikor elkezdtünk énekelni, a gyerekeket látva azt éreztem, hogy a ZENE, az működik! A VARÁZSLAT nem maradt el...

Kajdi Zsuzsanna, 2010. október 7.

ui: Lesznek fotók, csak nem tudom letölteni.:)

 
Kell egy logó!
nokgyorben_logo

Ma elkészült a Nők Győrben logó, és ilyen szépre sikeredett. Kósa-Szánthó Zoltánnal, az Amegrant grafikusával alkottuk meg, akivel már jó néhány közös munkánk volt (ezt a honlapot is együtt csináltuk), így már szinte fél szavakból is értjük egymást. Talán nem kell magyarázni a  tulipánokat, mint a nőiség ősi jelképét. A láncolat pedig azért egyenes, és nem zárt, kör alakú, hogy lehessen kapcsolódni, folytatni a sort...

KZs, 2010. augusztus 17.

 
Polgármesteri köszöntő

Még mielőtt feltünt volna a Nők Győrben honlap a világhálón, kértem egy időpontot a polgármester úr fogadó órájára. Ennek a találkozónak egyetlen egy, nagyon egyszerű indítéka volt. Önként, a saját erőforrásaimra alapozva határoztam el azt, hogy - lehetőségeimhez mérten - megpróbálok tenni valamit azért a közösségért, melyben élek. Ezért különösen fontos volt számomra, hogy e közösség első számú vezetője tudjon erről a szándékról, és hogy fejezze ki támogatását.

Többet is kaptam, mint amit vártam: ígéretet egy írásbeli támogató nyilatkozatra, mely a honlapon is megjelenhet. Polgármester úr köszöntője időközben elkészült, és itt olvasható.

2010. július 9.

 
Köszönetnyilvánítás
A nokgyorben.hu projekt számára immár lezárult a Vodafone Magyarország Alapítvány által meghirdetett "Főállású Angyal" pályázat.

A Vodafone felhívására megmozdult a hazai civil szféra színe-java, 151 érvényes pályázat érkezett. Az értékelő szakmai bizottság döntése alapján a nokgyorben.hu a 20 legjobb civil kezdeményezés közé került.

Köszönöm Miklósyné Bertalanfy Máriának, a Győriek Egészségéért Közhasznú Egyesület elnökének, hogy "befogadta" a projektemet. Ezzel nemcsak hogy megteremtette annak a feltételeit, hogy versenybe szálljak, hanem egyben elismerte azt is, hogy a még csírájában létező magánkezdeményezésem képes lehet egy egész város jóllétét befolyásolni.

Köszönöm Mindenkinek, aki támogatott és szurkolt a sikerért. A pályázattal kapcsolatos események mindenképpen megerősítőek voltak számomra. Fantasztikus, hogy van egy fórum, ahol megjelenhet és megmérettetődhet sokak segítő szándéka. Ez, és az, hogy a legjobb 20 közé jutottunk további erőt ad a folytatáshoz. Hajrá Nők Győrben!

Kajdi Zsuzsanna, 2010. június 15.

 
A legjobb 20 között!
vodangyal150

A nokgyorben.hu projekt továbbjutott a Vodafone Magyarország Alapítvány által meghirdetett "Főállású Angyal" pályázat első fordulóján.

A Vodafone felhívására megmozdult a hazai civil szféra színe-java, 151 érvényes pályázat érkezett. Az értékelő szakmai bizottság döntése alapján pedig a 20 legjobb civil kezdeményezés egyike lett a nokgyorben.hu!

Örüljünk együtt az közös sikernek, és szurkoljunk a győzelemért, hiszen két forduló még hátra van!

2010. június 11.

 
Köszönet

Köszönöm Mindenkinek, aki támogatott a szavazatgyűjtő kampányban. Sok szép pillanatot szereztetek!

A nyílt szavazásnak vége, csak később derül ki, melyek a továbbjutó projektek. Köszönöm, ha továbbra is együtt szurkoltok velünk a pályázat sikeréért.

KZs. 2010. június 06.

 
Jelentkezés
zsuzsi120

Főállású Angyalként szeretném folytatni azt, amit a nokgyorben.hu honlappal elindítottam. Projekt felelősként a Győriek Egészségéért Közhasznú Egyesület munkáját szeretném hatékonyabbá tenni.

Közös célunk, hogy a helyi hölgyek támogatást kapjanak ahhoz, hogy természetes női feladataikat és a problémás élethelyzeteiket jól meg tudják oldani. Ezzel nemcsak ők nyernek, hanem férfi társaik, gyermekeik és családjaik is! A kisgyermekes családok életében ez különösen fontos és meghatározó!

Újszerű elképzelés, hogy a világháló informatív és közösségépítő erejét annak érdekében használjuk fel, hogy egy nagyvárosban is egymásra találjon a probléma és a megoldás, a rászoruló és a segítő, hogy szárnyra kapjanak

a jó kezdeményezések, és hogy valódi közösségek és közösségi események alakuljanak.

Egy év intenzív munkával ez az elképzelés önfenntartóvá válik és mintául szolgálhat más települések számára is.

 
Futás - fejlemények!
A héten beszéltem Judittal (Földingné Nagy) és kérdeztem, hogy van-e látható eredménye a "szövetségünknek", amit a kocogás hölgyek körében való népszerűsítésére alakítottunk. Bár az elmúlt időszak időjárása nem kedvezett annak, hogy valaki éppen most adja futásra a fejét, de Judit elmondása szerint többen keresték őt meg a felhívásunk kapcsán. Személy szerint öt olyan hölgyről tudok, aki kedvet kapott, és ismerve azt, hogy milyen fantasztikus változásokat indít el valaki életében, ha futásnak ered, már ezt önmagában is jó eredménynek tartom.

Felkerestem a városi és a körzeti védőnői szolgálat vezetőit, Horváth Lászlóné Marikát és Jelencsicsné Nagy Enikőt. Kértem, hogy juttassák el az információt munkatársaiknak, akik kapcsolatban vannak a babáikkal otthon lévő anyukákkal. Nekik valódi lehetőség lehet ez a program arra, hogy mozogjanak, kiszakadjanak a mindennapokból, feltöltődjenek és 20 perc alatt megújúlva térjenek vissza a családjukhoz.

Adalék információ, hogy a Barátság Sportparkban szuper futópálya van - magam is teszteltem. Május 25-én, kedden 17 órakor pedig egy újabb futópályát avatnak a Zöld, a Szőnyi Márton és a Soproni utcák által határolt terület tározótava körül!

Hadd lobogjon a hajunk!

2010. május 21.

 
ARCok és kategóriák

Megszülettek a weboldal fő kategóriái, melyek mentén feldolgozzuk majd a bennünket érintő és érdeklő eseményeket és információt: Nőiség, Várandósság- szülés, Anyaság, Nagymamaság és Emberség...

Amikor ezen dolgoztam, fel-fel villant egy-egy arc, aki az adott kategóriát számomra - és minden bizonnyal sokunk számára - hitelesen képviseli. Népszerű, országosan ismert hölgyekről van szó. Gondoltam egy merészet: felkeresem őket, hogy nem lenne-e kedvük az arcukat adni a honlapon ezekhez a kategóriákhoz, és mindahhoz, amit ezáltal szeretnénk elérni? Akiket megkerestem, boldogan mondtak igent!

Egyelőre meglepetés, hogy kik ezek a kiváló hölgyek ...De ahogy a kategóriák megtelnek tartalommal, feltűnnek majd ők is...

Ezúton is köszönöm azoknak, akik eddig igent mondtak. Azzal, hogy ilyen minőségben jelen vannak a weboldalunkon, tudatják velünk, hogy értik és érzik, hogy miről beszélünk, és kifejezik azt is, hogy bár nem itt élnek, fontos számunkra, hogy mi történik nálunk, velünk.

2010. május 5.

 
Fotókat kaptunk!
konty160

Németh Hajna, helyi fotóművész képei díszítik a weboldalunk egy-egy cikkét. A fotók szemet gyönyörködtetőek, kifejezőek, megindítóak!

Csodáld meg őket itt, itt és itt.

Olvasd el Hajna cikkét a női fotózásról!

Köszönjük a képeket!

2010. április 12.


 
Fussunk együtt!

Az nem lehet, hogy anyaként, nagymamaként úgy gondoljunk a sportra, mint megboldogult lánykorunk kiváltságára.

Földingné Nagy Judit 74szeres maratonfutóval arra szövetkeztünk, hogy megszerettetjük a kocogást a győri és Győr környéki hölgyekkel.

Judit edzéstervet írt - CSAK NEKÜNK! Hetente kétszer közös futásra vár bennünket, és ha bármiben megakadnánk, személyesen is segít!

Ezután semmi sem akadályozhat meg bennünket abban, hogy futócipőt húzzunk és elinduljunk.

Itt a tavasz! Hadd lobogjon a hajunk!

A saját történetemet itt olvashatod. Írd meg Te is a futással kapcsolatos élménybeszámolódat, hogy még többen kedvet kapjanak!

2010. március 30.

 

 
Ajándék Nőnapra

Köszöntés egy szál "szokatlan" virággal

tulipan160

A tulipán a nőiség ősi szimbóluma, sokunk kedvenc virága. Szeretem bimbósan, még zölden, ilyenkor még csak sejteti szépségét. Amikor színesedik, felfedi titkát. Amikor virágba borul tündököl, esténként szégyenlősen becsukódik. Még akkor is a vázában hagyom, amikor túljutott a fénykorán. Így is olyan gyönyörű!

A tulipán az örök NŐ. Boldog Nőnapot!

2010. március 8.


 
Blog

Azért indítottam el ezt a rovatot, mert annyi minden jó történt és történik december óta, mióta nyilvános az oldal, hogy csak na... Zajlik az élet, de ezek amolyan alapozó munkák a háttérben, amelyek máshol nemigen tudnának megjelenni.

Mindenkinek köszönöm a bíztató írásokat, hívásokat, vagy azt, hogy felkeresett, mert olyasvalamivel foglalkozik, amivel másokat segíthet!

Itt igyekszem majd beszámolni a nem látványos dolgokról. Remélem, hamarosan aztán a weboldal változásai is követik ezeket.

2010. március 06.

 

 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

Oldal 1 / 2

Készítette: :::Amegrant Kft.::: Honlapkészítés - Webáruház készítés - Internet marketing - www.amegrant.hu